Újra HuGBC WELL Kanapé webinárium sorozat az egészséges épületekért

A nagy érdeklődésre való tekintettel ősszel is folytatódik a HuGBC WELL Munkacsoportja által szervezett ingyenes webinárium-sorozat, a WELL Kanapé. A tavaszi eseménysorozaton nem tudtunk minden olyan témakört végigjárni, amelyre a WELL Building Standard figyel és kitér. Minden érdeklődőt várunk, akit érint a munkahelyi egészség kérdése, központban a munkavállalókkal, vagyis az EMBER-rel.

Milyen legyen az iroda, ahová visszatérünk?

Sokan teszik fel ezt a kérdést az utóbbi időben. A világjárvány elleni védekezés első lépéseit már mindenki bevezette, minimum kihelyezett kézfertőtlenítők, távolságjelölő padlómatricák, plexi táblák és hőmérsékletmérő állomások formájában. A második lépés legalább ilyen fontos, amikor arról döntünk, hogy ki, mikor és hová tér vissza és mit várunk attól a helytől, mely már nem egy átlagos munkanapnak, hanem az együttműködés kiemelt pillanatainak ad teret.

A kereskedelmi típusú ingatlanok (beleértve az irodaházakat) a világ egyik legnagyobb tárgyi eszköz csoportját alkotják, melyek éveken keresztül szolgálják közvetve vagy közvetlenül a vállalkozás tevékenységét. A ma meghozott döntések hosszú időre keretet adnak a munkakörülményeinknek, tehát érdemes egy pillanatra megállni és átgondolni, hogy milyen új igények merültek fel az irodaterekkel, munkahelyekkel kapcsolatban, ami egyben az emberek élettere is.


"Az iroda nem iroda többé. Ha foghatnám az iroda fogalmát és eldobhatnám, megtenném. A lehetőségek ökoszisztémáját kell megalkotnunk. Mert lehet, hogy 2-3 napot otthonról dolgozom vagy egy közösségi irodában vagy egy társirodában. És akkor a központi iroda egy innovációs központtá vagy közösségteremtő központtá válik és azt kifejezetten ennek szellemében tervezik meg és így eléggé vonzóvá válik ahhoz, hogy bemenjek."

(Kay Sargent, Sr. Principal, Director of WorkPlace, ASID, IIDA, WELL AP, LEED AP, HOK nemzetközi design, építészeti, mérnöki és tervezővállalat)

2020 őszi témáink:

október 13. A WELL Building Standard TM legújabb fejlesztései (WELL Health-Safety Rating új minősítés is)

október 20. A WELL Building Standard TM Európában

november 3. Cirkadián világítás

november 10. Levegőminőség az irodaterekben

november 17. Biofília

november 24. Akusztika

További információ és regisztráció itt: https://www.hugbc.hu/well-kanape-2020-osz

Visszanézhető felvételek: