WELL kreditpontos képzés

Ez a továbbképzési távoktatási anyag a ’Környezettudatos építés alapjai’ sorozat önállóan is elvégezhető egyik anyaga, mely a Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete (HuGBC) gondozásában készült, szakmai továbbképzésként pedig a az Építész Továbbképző NKft távoktatási rendszerében végezhető el. MÉK szakmai továbbképzési pontértéke 1 pont. A továbbképzési pont kiadásához azonban legalább még egy másik, minimum 1 pontot érő távoktatási anyagot is meg kell rendelni az Építész Továbbképző Nonprofit Kft. honlapján. (A kamarai előírások legalább két pontnyi anyag elvégzését írják elő egyidejűleg.)WELL minősítési rendszer


"Kurucz Regina okl. építészmérnök, épületenergetikus szakmérnök, épületenergetikai szakértő, WELL AP és WELL Faculty tanácsadó, HuGBC tag a Magyarországon még nem elterjedt, de egyre inkább előtérbe kerülő WELL minősítési rendszert mutatja be. Ne egy szokványos előadásra számítson! Az Egyesült Államokból származó WELL minősítés az egyik legújabb nemzetközi minősítő rendszer. Annyiban különbözik a BREEAM, LEED vagy DGNB rendszerektől, hogy ez a minősítés kifejezetten az egészséges és élhetőbb belső terek kialakítására, illetve értékelésére helyezi a hangsúlyt. Emiatt a WELL Standard fejlesztői kifejezetten javasolják is, hogy a WELL minősítés mellett a minősítendő projekt egésze valamelyik zöldépület minősítő rendszer szerint is minősítve legyen. A tágabb kontextusból közelítő előadásban a globális egészség fontosságáról, az egészséghez hozzájáruló épületekről, magáról a minősítési szempontokról és területekről, valamint a jobb épületek értékéről beszél a szakember."


A képzés megrendelhető az Építész Továbbképző honlapján vagy a HuGBC Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete honlapján.